ElérhetőségeinkNyitvatartásunkSzervizünkrőlCégtörténetünkHírek
Műszaki vizsga 13. kerületEredetiségvizsgálat azonnalSzerelő munkák, autószerelés, autójavítás, gyorsszervizTurbó javítás, felújításHHO motortisztítás BudapestenKarosszéria javítás, karambolos autók javításaBiztosítási kárügyintézés, kárrendezésAutóklíma javítás, klímatöltésKlíma tisztítás, ózonos klíma fertőtlenítésAutómentés hétvégén isAutófényezésAutóvillamosságMotordiagnosztika, hibakód kiolvasás - törlés Műszaki vizsga lejáratáról értesítjük ÖntCsereautó lehetőség
HHO tisztítás akcióIngyen csereautóPeugeot 206
Gépjármű kárbejelentő lap letöltésGyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.)Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerintTudásbázis, fogalomtár
Nyitó oldal      Kapcsolat      Honlap térkép    
      AUTOJAVITO.NET
1135 Budapest, Szent László út 99.    térkép   

 4tolgyesi@autojavito.net    Telefon: (+36) 1/349-66-79 - Mobil: (+36) 70/363-32-17          
   // www.autojavito.net / Extrák / Szolgáltatásaink elhelyezkedés szerint / Budapest, 14. kerület / auto fenyezes Budapest-14.-kerület


!auto fenyezes Budapest-14.-kerület

!!!


Az autófényezés sorrendje általánosságban:

Hogyan fényezzük mi le az Ön gépkocsit?

Napjainkban egyre magasabb szintű esztétikai kívánalmaknak kell maradéktalanul megfelelni külalakilag, amit fényező műhelyünk igyekszik is teljesíteni maximálisan. Az autók fényezése elsősorban a felületi korrózióvédelmet biztosítja. Ez a megoldás lehet tartós és minőségi fényezés is, ha szakemberek megfelelő körülmények között végzik el a műveletet. A modern javítófényező anyagok óriási választéka biztosítja a kitűnő felületkezelést és az esztétikai szempontoknak való megfelelést is.

1.: A fényező műhelyünkbe érkezik a jármű, amit alaposan megtisztítunk vegyszerekkel és lemossuk, ahogy tudjuk. Nagyon fontosnak tarjuk, hogy a felületre tapadt szennyeződéseket eltüntessük, ezáltal megakadályozzuk a kelletlen, csak fényezés után látszódó hibák felbukkanását, amivel nagyon sok időt, energiát nyerünk, ha nem történik meg. Majd következik az autó vagy egy karosszéria elem szemrevételezése és az esetleges sérülések megjelölése, hogy azon kell majd dolgoznunk.

A fényező előkészítőbe kerülő autók nagy része a saját karosszérialakatosaink kezei alól érkeznek, ahol már megtörtént a karosszéria előkezelése a fényezési munkák megkezdéséhez. Ilyen munkálatok például az egyengetés, elemcsere, korrózió okozta felületi károsodások kijavítása.
Ezen felületek előkészítése minden esetben a nagyobb érdességi fokozatú csiszolóanyagokkal kezdődik, ami később fokozatosan csökken.

Ha egyengetett elemről van szó, akkor minden esetben felület kittelése következik, felületkialakítással. A kittelést lehetőségekhez mérten vékonyan, és minél kevesebb rétegből kell felvinni az elemre. A kittelt felületet megszáradása után kézzel vagy leginkább csiszológéppel szárazon "alakítjuk" a kívánt felület eléréséig. Ezt több lépcsőben érdemes csiszolni, úgy hogy a rétegeket megkülönböztetjük más-más színű festékcseppek kitthez való keverésével.

Mikor elkészült a kívánt forma, leportalanítjuk, majd zsírtalanítunk, és jöhet, ha szükséges a maszkolás. Utána pedig szórópisztollyal felhordjuk az alapozóréteget. Ezt is több rétegben és itt is szokás az utolsó rétegnél valamilyen eltérő sötét színnel megspékelni az alapozó keveréket.

A mai gyári új karosszériaelemek nagy része már alapozottan kerül hozzánk, ezért általában nem szükséges a fényezőinknek alapozni. A füller megszáradása után először száraz csiszolást hajtunk végre, majd nedves finomcsiszolás követi, ami már a végleges felület finomságát eredményezi.

Ezután alaposan megtisztítjuk, ismét portalanítjuk, zsírtalanítjuk a fényezni kívánt felületünket, hogy alkalmas legyen az utolsó fedőbevonatok felhordására. A fedőbevonatok mutatják majd meg a fényezett felületnek a színét, csillogását, és nem utolsósorban időjárás állóságát.

Szakszerű és jó minőségű fényezést csak hő-kamrában, fényezőfülkével rendelkező műhelyek tudnak produkálni. A fényezés során előforduló színproblémák mindig nagy gondot okoznak a fényezéssel foglalkozó szervizeknek, de mi ezért állunk szerződésben egy olyan céggel, akinek az összes festékkeverő rendszere rendelkezésre áll. Sőt, még az összes gyári színkód mellé, színenként három árnyalat fel van fújva fémkártyára, amiből már könnyedén kiválasztható a legtökéletesebb szín. Nekünk is volt anno saját számítógépes festékkeverő rendszerünk, de szinte sosem stimmeltek a receptúrák és 90%-ban bele kellet nyúlni manuálisan, ami időben megfizethetetlen és sok esetben csak aláfújó színnek lesz csak jó. A legutolsó réteg a lakkozás, majd a szárítás következik hőkamrában.

A fényezés jellegétől függően 1, de akár 3 réteg lakkot is felvihetünk. Az utolsó réteg felvitele után 15-20 perccel megkezdjük a szárítás. A fényezőkamrában ekkor már 50-60 C-fok feletti hőmérséklet van, amiben akár 1 órán át is tarthatjuk a gépjárművet. A karosszéria elemek kihűlését követően óvatosan akár össze lehet szerelni, de nem ajánlott. Mi Inkább várni szoktunk vele legalább egy fél napot. Körülbelül 24-72 óra további kikeményedési idő lenne szükséges a fényezésnek, hogy használatba vehessük autónkat, de ezt szinte senki sem tartja be. Téli időszakban, mikor sózzák az utakat, vagy esős viharos időjárási körülmények vannak jelen, nem ajánljuk autójának az aznapi használatát. Az autót ugyan vízzel, akár már pár óra múlva is le lehet mosni, de vegyszeres vízzel csak 2-3 nap múlva szabad. Az autómosókban bevált gőzborotvák használatát a frissen fényezett elemek esetében a legalább1- 2 hétig nem javasoljuk sem mi, sem pedig a festékgyártók.

Még az átadást megelőzve lepolírozzuk autójának fújt elemeit, amelyiken találunk kisebb porszemcsét a lakkba száradva. A lakkok is sok esetben megváltoztathatják a fedőbevonat színét, ezért nem mindegy, hogy milyen minőségű lakkot használunk. Nem is beszélve a rossz minőségű lakkokról, amik 1-2 év alatt besárgulhatnak, bemattulhatnak vagy ne adj isten, leperegnek. Persze a kedves ügyfél már hiába panaszkodik, hiszen lejárt a garancia. Ezért is fontos a megbízható szerviz, aki nem csak 1-2 éve van a területen, hanem évtizedek óta, mint például mi is. Cégünk Magyarországon teljesen egyedülállóként 1949 óta foglalkozik autójavítással úgy, hogy három generáción keresztül szállt apáról-fiára a mesterség, mint a régi szép időkben.

Autófényezés otthonunkban:

A legkisebb sérülés a karosszériánk bármely elemén nemcsak esztétikai probléma, hanem a fényezés időállóságának a legfontosabb része lehet, amennyiben még időben megjavíttatjuk a sérült felületet.

A válság, hatására sok autótulajdonos halogatja a kisebb sérülések, karcok helyreállítását. Sokan meg saját maguk próbálják a szépséghibákat kijavítani, kényszerből és a legtöbb esetben a szakértelem hiánya miatt, sajnos nem lesz olya a végeredményt, mint azt elsőre gondoltuk.

Nagyon kedvelt anyagok a különböző festékboltokban kapható javító festékek spray-k és stiftek, amiket a TV csatornák szinte éjjel-nappal szeretettel reklámoznak, így sokan joggal gondolják, hogy megúszhatják az autófényező műhelyek vagy márkakereskedések húzós számláit, de el kell keserítenem önöket, mert az igényesebb embereknek nem fog tetszeni az eredmény és az ablakon kidobott pénz lesz, amit elköltött a reklámok által sugallt „csúcs szuper” javító festékekre. Ugyanis a festékspraynek nem olyan az árnyalata, mint az autónk fényezése és a spray technológia még nem alkalmas a gyárilag labor körülmények között kikísérletezett autófesték felszórására sem. Nem utolsó sorban az előkészítési fázis, fújási technológia és a speciális nyomás hiánya miatt sem várhatjuk el, hogy tökéletes munkát kapjunk.

Autófényezés-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 127985 byte Autófényező-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 120608 byte

Autó-fényezés-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 125103 byte Autó-fényező-hőkamrában-kabinban-állványon-Autószerviz, autójavító, autójavítás: Budapest, XIII ker, 13. kerület, Angyalföld - 800x600 pixel - 133014 byte


Vegye fel velünk a kapcsolatot, ha bármiben tudunk Önnek segíteni az autófényezéssel, vagy az autójával kapcsolatban! Kollégáink keresni fogják az Ön által kiválasztott módon, amint lehetséges.

A lenti üzenetküldőnél kötelező kitölteni a nevét, email címét és az üzenetet, valamint a 4 karakteres biztonsági ellenőrzőkódot, hogy megkapjuk az üzenetet.Kérjük adja meg az ÜZENET szöveges mezőben, lehetőleg minél pontosabban, hogy mit szeretne kérdezni tőlünk, miben segíthetünk, vagy mire szeretne árajánlatot kérni. Ha Önnek kényelmesebb, hívjon minket telefonon. Ha itt megadja a telefonszámát, akkor a megadott időpontban vissza fogjuk hívni. Amennyiben az elektronikus levelezés a kényelmesebb Önnek, adja meg az email címét, hogy válaszolni tudjunk. Lehetősége van csatolni állományokat is, amennyiben szükséges. Kollégáink a lehető leggyorsabban próbálják feldolgozni az üzenetét.

Árajánlat vagy információ kérés a fenti szolgáltatásra

* = kitöltése kötelező!

* Név:
Email cím:
Telefonszám:
Legalkalmasabb időpont a telefonhívásra:
* Tárgy:
Csatolt file 1:
Csatolt file 2:
Csatolt file 3:
* Az ÜZENET tartalma:
Random letters * Látható karakterek: [ új kód generálás ]

Automatizált email küldés kiszűrése miatt kérjük írja be a képen látható karaktereket.
A rendszer nem figyeli a kis- és nagybetű közötti különbséget.A 4 jegyű biztonsági kódot kérjük írja be, mert az nélkül nem tudja elküldeni az üzenetet, és nem fogjuk megkapni.


_ _


Formátumok


A dokumentum megtekinthető az alábbi formátumokban is:
- Microsoft Word Document formátum: http://autojavito.net/d1752-auto-fenyezes-Budapest-14-kerlet.doc

 
 

Ugrás az oldal tetejére | www.autojavito.net nyitó oldal | Kapcsolat | Honlap térkép, sitemap

Copyright 1999-2024 © WWW.MAXELINE.HU KFT